Help je kind herademen​

Slaapstoornissen, ademproblemen en hyperactiviteit aanpakken met de Buteyko-methode.

Een ademboek voor peuters, kleuters en tieners, die tevens met de Buteyko-methode hun ademhaling in evenwicht kunnen krijgen. 

Hyperactiviteit, chronische bronchitis, astma, faalangst, paniek, buikpijn, bedplassen, kaakproblemen, slechte conditie … zoveel pathologiën die hun oorsprong vaak vinden in een slecht adempatroon.  Een adempatroon dat door omgevingspatronen en factoren het kind vaak onbewust opgedrongen worden en een blijvende invloed op hun verdere leven en gezondheid zullen hebben.

Kinderen met o.a. vermelde symptomen vormen dan ook mijn doelgroep. Maar in het verlengde is het boek geschreven voor ieder kind, want ieder kind ademt!

De indeling volgt in grote mate de lijn van het boek Heradem:

  • Deel 1 is bestemd voor de ouders en vormt een summiere samenvatting van boek 1
  • Deel 2 is bestemd voor de baby’s, kleuters en peuters, met alle factoren en technieken die de ademhaling kunnen verstoren en ondersteunen
  • Deel 3 is een oefenboek op maat voor de tieners, waar er tevens veel aandacht en uitleg besteed wordt aan de ademkwaliteit en ademkwantiteit .

Ik begeleidt in dit boek de ouders en het kind in een oefenprogramma waar het overademen van het kind  terug gereguleerd wordt, stap per stap. Ik schenk kort maar krachtig weer de nodige aandacht aan de anatomie van de ademhaling en mentale belasting van een ontspoorde ademhaling voor het kind, zodat de ouders begrijpen waarom de Buteyko-techniek werkt voor hun kind.

Ik ben trots op dit ‘ademboek voor ouders en kinderen’, omdat er in de reguliere geneeskunde tot hiertoe spijtig genoeg weinig aandacht aan de ziektesymptomen van het kind in relatie tot zijn ademhaling, besteed wordt. Bij aankoop van dit boek wordt er bij vertoon van het aankoopbewijs een gratis een link gestuurd met een oefenfilmpje. Indien u een gesigneerde versie van het boek wenst, klik hier.

———————
In dit boek komen een aantal wezenlijke elementen samen van een goede ouder-kind verbinding : hechting, eenvoud, lichamelijkheid, aandacht, reflectie en geduld. Een waardevol gegeven, ook als er geen expliciete medische problemen zijn.

Prof. Dr. Dirk De Wachter
Psychiater en Hoogleraar

———————

HELP JE KIND HERADEMEN is een ademboek voor ouder en kind. Het leert kinderen met een verstoorde ademhaling, concentratiestoornissen, chronische bronchitis, angst, of slaapproblemen stap voor stap terug hun ademhaling op de rails te krijgen. Een verademing voor ouder en kind!

——————— 

Lees hier de recenties van Prof. Dr. Dirk De Wachter en Prof. Dr. Pascal Vranxck