BUTEYKO ACTIVITEITEN​

Lezingen 

Tijdens de lezing reflecteer ik regelmatig naar mijn eigen verhaal als chronisch hyperventilant. Anderzijds licht ik uitgebreid toe hoe de ademhaling fysiek en mentaal met elkaar verbonden is, en wat we kunnen doen om onze ademhaling terug onder controle te krijgen. We hebben onszelf immers vaak aangeleerd, meestal onbewust, teveel te ademen, waardoor er problemen ontstaan. Hoe je de ademhaling terug kan herprogrammeren, vormt de basis van mijn lezingen.
We bespreken onder andere op welke manier we voldoende zuurstof in ons bloed vervoeren, maar we leren ook dat een gebrek aan Koolstofdioxide of CO2 ervoor zorgt dat deze zuurstof niet in onze cellen geraakt, waardoor er klachten als kortademigheid, concentratieproblemen, hoesten, apneu enzovoort, kunnen ontstaan. Deze wetenschap is gestaafd op de stelling van nobelprijswinnaar Christian Bohr.

Mijn lezingen en workshops zijn dus gebaseerd op 100% fysiologische logica, kennis die helaas zelden in het opleidingspakket van onze medici zit, meer specifiek naar ademhalingsproblemen toe.
Ik verzorg lezingen en workshops over de Buteyko-ademhalingstechniek in België, Nederland en Duitsland.

Cursussen/workshops

De Buteyko ademhalingscursus bestaat uit minimum 3 ontmoetingen van elk 2 uur. We gaan uitgebreid in op anatomie van de ademhaling en bespreken de zuurstofsaturatie en de voorziening van zuurstof in alle cellen van ons lichaam.

Doordat je de werking van je ademhaling  begrijpt, kan je het lichaam helpen zichzelf te helen en te herstellen van allerlei ziektesymptomen. In de cursus krijg je een map met oefeningen zodat je nadien thuis zelf aan de slag kunt gaan. Na enige tijd zullen de oefeningen als vanzelfsprekend in je dagdagelijkse routine lopen. De praktijk wordt intensief toegepast tijdens de cursussen, zodat de uitvoering van de oefeningen een automatisme wordt.

Het is zeer belangrijk dat we leren luisteren naar de taal van ons lichaam in plaats van ons lichaam steeds te laten luisteren naar ons gejaagde ego …